De Tweeklank… duidelijke taal!
Taal- en leesonderwijs vinden wij belangrijk. Goed taal- en leesonderwijs bereidt leerlingen voor op hun toekomst. Vanuit diezelfde gedachte is ook mediaonderwijs bij ons een prioriteit. Leren programmeren, de mogelijkheden van het internet verkennen en het “maken van media” zijn daarbij de uitgangspunten.
Taal en media zijn dus belangrijk.
Iets wat belangrijk is, verdient aandacht. Op De Tweeklank geven we veel aandacht aan taal- en mediaonderwijs. Duidelijke taal… is op De Tweeklank dan ook aan de orde van de dag.

Het is onze ambitie om samen met ouders en externe instanties het beste uit ieder kind te halen. Dat doen we door goed onderwijs te bieden in hun eigen wijk, dichtbij huis en kinderen het gevoel te geven dat ze er mogen zijn en dat ze waardevol zijn.
We zien het als onze taak om leerlingen kennis bij te brengen, de persoonlijke ontwikkeling en groei te stimuleren en leerlingen voor te bereiden op hun plaats in de maatschappij.
De ontwikkelingen in die maatschappij volgen elkaar in een steeds rapper tempo op. Er wordt dan ook van scholen steeds meer verwacht dat ze leerlingen voorbereiden op wat er in deze 21e eeuw van hen wordt gevraagd.
Kennis alleen is niet genoeg. Vaardigheden als communiceren, creativiteit, samenwerking, ict-geletterdheid, kritisch denken, sociale- en culturele vaardigheden en het vermogen om probleemoplossend te denken, zijn allemaal gewenst.
Het profiel “Taal en media” vertaalt die wens naar de praktijk.
In groep 1 tot en met 8 wordt Engels gegeven en de methodes waarvoor we hebben gekozen sluiten naadloos aan bij een rijke taal- en mediaomgeving.
Wanneer het gaat over leesmotivatie en mediawijsheid, worden externe professionals ingeschakeld om de leerlingen nog meer te bieden.


Zowel in de onderbouw als in de bovenbouw wordt gewerkt met programmeren en programmeertaal. Dat gebeurt in de eigen klas, maar ook groepsdoorbrekend.
Mediawijsheid wordt uiteraard verkend in de Week van de Mediawijsheid met MediaMasters, maar ook gedurende de rest van het schooljaar hebben we mediawijsheid en mediarijpheid hoog in het vaandel staan.
Taal, lezen, programmeren, maar ook kritisch denken, feedback geven, evalueren, leren van fouten en successen… Het zijn stuk voor stuk vaardigheden die aansluiten bij wat van kinderen in de 21e eeuw verwacht mag worden.
Op De Tweeklank dragen we daar met passie aan bij.